fredag 30 oktober 2009

Irak dag 4: Presidenten och blixtar

Om det åskade mycket på onsdagen så var det inget mot torsdag. De här bilderna är tagna genom vårt hotellfönster, så kvalitén är sådär eftersom det var regndroppar på det, men man kan ju ana ungefär hur det såg ut...

Totalt fick jag 28 bilder med blixtar på, de här är de bästa. (Men kvalitén blir sjuuuukt dålig när jag laddat upp dem på bloggen...)



Jag berättar vad som hänt under dagen bakvägen nu. Innan vi kommit hem och satt oss vid fönstret för att se på blixtar hade vi varit och shoppat, ätit och levererat till VF.
Före det hade vi besökt Shahos, en av dem som hör till Ersboda och ligger bakom hela resan, hem. Det blev bra bilder på det, men ni får vänta till att det kommer ett stort reportage i tidningen för att se.

Däremot kan ni få se dessa underbara barn. När vi var där i Shahos släktingars kvarter samlades en stor grupp med barn utanför. De åt i princip upp kameran med sina blickar...


Resan till Shahos släktningars hem var långt och ett gäng kissnödiga svenskar var tvungna att gödsla lite.

Bilden är tagen från bussen i en av städerna vi passerade.

Förmiddagen gick åt till att besöka Halabjah. En stad som fick runt 5500 personer dödade under fem minuter av kemiska vapen i slutet av 80-talet. Gripande att se både foton och film från händelsen.

Vi besökte kyrkogården där dessa människor var begravna. I den här graven ligger 24 kroppar står det på skylten.

Nedan ett par till bilder från utflykten.



Skotthål eller inte - att genomgå en svensk besiktning skulle nog vara svårt.

Sen är det så att Iraks president är i staden. Han är på någon slags konferens och det är ett stort pådrag. Kanske ska han se matchen på fredagen också. Läs mer om detta på Folkbladet.nu.

Nu blir det presskonferens innan det är lunch och sedan match. Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Hejsan! Jag undrar bara en sak kan du vara snäll och skriva Kurdistan dag 2/3/4 osv. och inte Irak dag 3/4 osv. För det är en stor skillnad mellan irak oh KUrdistan :)
    Men Fina och bra bilder.

    SvaraRadera